Venstres ledertrio Trine Skei Grande (t.v.), nestleder Ola Elvestuen (i midten) og nestleder Terje Breivik styrer mot gjenvalg på partiets landsmøte i helgen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Det blir kamp om den ene plassen i Venstres sentralstyre under valget på partiets landsmøte lørdag. Ledertrioen søker gjenvalgt. 

Valgkomiteen i partiet har innstilt tidligere stortingsrepresentant Pål Farstad fra Møre og Romsdal til en plass i sentralstyret. Han blir imidlertid utfordret av Petter N. Toldnæs, som er leder i Agder Venstre, landsstyremedlem og møtende i sentralstyret som første vara.

– Jeg mener jeg kan utgjøre en forskjell og har derfor varslet at jeg tar opp kampen med en av dem som er foreslått, tidligere stortingsrepresentant Pål Farstad, sa Toldnæs til Fædrelandsvennen like før landsmøtet startet.

Partileder Trine Skei Grande og de to nestlederne Ola Elvestuen og Terje Breivik er innstilt for to nye år.

Valgkomiteen går i tillegg inn for gjenvalg av sentralstyremedlemmene Sveinung Rotevatn fra Sogn og Fjordane og Guri Melby fra Oslo. Rotevatn er statssekretær i Justisdepartementet, mens Melby rykket inn på Stortinget da Grande ble kulturminister i januar.

Valget skjer lørdag klokken 17.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]