Ordfører Kristin Røymo presenterer Tromsø sitt bidrag i forbindelse med konferansen Kreativ arena. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

Halvannet år før kommunevalget får Arbeiderpartiet bare 16,9 prosent i en meningsmåling i InFact har gjort i Tromsø på oppdrag for Nordlys.

Høyre får 30,5 prosent, mer enn 10 prosentpoeng mer enn ved kommunevalget i 2015.

– Dette er svært gledelige tall og viser at Høyre har vært synlig og gjort en god jobb i opposisjon, sier Høyres gruppeleder i Tromsø, Erlend Svardal Bøe, til NTB.

annonse

For ett år siden svarte 22,9 av tromsøværingene at de ville stemme på Arbeiderpartiet og ved valget i 2015 fikk partiet 29,8 prosent av stemmene.

– Det er skikkelig alvorlig, det var virkelig ille, sier Tromsø-ordfører Kristin Røymo (Ap) til Nordlys.

Mandatfordelingen viser at Arbeiderpartiet går fra 13 til 7 mandater. Høyre ville med 30,5 prosents oppslutning fått 13 mandater – fire flere enn partiet har i dagen bystyre.

– Folk ønsker valgfrihet i tjenestetilbudet og de ønsker ikke en dobling av eiendomsskatten, og det gir innbyggerne klar beskjed om nå, sier Bøe.

Frp er nesten like store som Ap med 14,9 prosent, mens SV får 11,8 prosent. Begge partiene går fram rundt 4 prosentpoeng sammenlignet med valgresultatet.

(©NTB)

[email protected]

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]