In this March 29, 2018 photo, a cargo truck drives amid stacked shipping containers at the Yangshan port in Shanghai. China's global trade balance swung to a rare deficit in March as exports shrank but its surplus with the United States, the center of a worsening dispute with Washington, stood at $15.4 billion.(AP Photo/File)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

De siste tallene viser at Kina fortsetter å dra nytte av handelen mellom de to stormaktene. Kinas handelsoverskudd med USA vokste 19,4 prosent fra første kvartal i fjor til første kvartal i år, til 58,3 milliarder dollar.

Kinas eksport til USA steg 14,8 prosent til 99,9 milliarder dollar mens verdien av amerikansk import til Kina steg langt mindre, med 8,9 prosent, til 41,7 milliarder dollar.

Kinas økende handelsoverskudd med USA har skapt voksende friksjoner mellom Washington og Beijing. Frykten for handelskrig har økt etter at president Donald Trump varslet toll på kinesiske varer. Kina svarte med toll på amerikanske varer, som igjen har ført til at USA truer med ytterligere toll.

Beijing ber nå USA om å være tålmodig i påvente av kinesiske tiltak som har til hensikt å jevne ut den skjeve handelsbalansen, noe som ser ut til å ha beroliget Trump, som mandag antydet at han ser slutten på de siste ukenes handelsstrid.

Tallene fra Beijing fredag viser tegn til endring. For mars isolert sett falt handelsoverskuddet med USA til 15,4 milliarder dollar, ned fra 21 milliarder dollar i februar.

Overfor resten av verden totalt sett hadde Kina et handelsunderskudd på 4,98 milliarder dollar i mars, men sesongbetingede faktorer som kinesisk høytid trekkes fram som en årsak til det.

NTB-DPA-AFP

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]