Bjørn Kjos. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Norwegian-sjef og -storeier Bjørn Kjos sier han ikke har vurderte å selge seg ut: – Jeg syns det har vært for billig, sier han.

Flyselskapets største eier kommenterte frieriet fra International Airlines Group (IAG) i forbindelse med en ekstraordinær generalforsamling om aksjeemisjon fredag.

– Det finnes et ordtak om at til den rette prisen er alt til salgs, men det har jeg faktisk aldri vurdert. Min ambisjon har vært å drive Norwegian og få fram de verdiene så aksjonærene skal ha noe igjen for å satse på Norwegian, sier han til E24.

annonse

Torsdag kjøpte IAG, som blant annet eier British Airways, 4,61 prosent av aksjene i Norwegian. Det førte til en oppgang i aksjekursen på vanvittige 47 prosent. Fredag fortsatte oppgangen, og på det meste lå den på 297,50 kroner. Rett etter klokka 13 ble dem omsatt 273,70 kroner.

IAG vurderer om de skal legge inn et formelt bud på hele flyselskapet. I en pressemelding torsdag opplyste Norwegian at selskapet ikke hadde kjennskap til IAGs kjøp før det ble omtalt i mediene.

(©NTB)

annonse

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon