Jose Angel Gurria, secretary-general of the Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) meets with Japan's Prime Minister Shinzo Abe, right, at Abe's official residence in Tokyo Thursday, April 12, 2018. (Toru Hanai/Pool Photo via AP)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kina og USA forhandler bak lukkede dører for å dempe den spente handelsstriden mellom stormaktene, opplyser OECD-sjefen.

– Alle er svært bekymret over disse kunngjøringene om toll, men samtidig snakker de sammen. Det ser ut til at det finner sted en rekke samtaler, sier generalsekretær Jose Angel Gurria i Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD), under et besøk hos Japans statsminister Shinzo Abe.

Gurria opplyser at kinesiske tjenestemenn har sagt de er i samtaler med amerikanske motparter, selv om dette på offisielt hold har blitt avvist.

USAs president Donald Trump har varslet toll på kinesiske produkter som tiltak for å rette opp skjev handelsbalanse mellom de to stormaktene. Kina svarte med at landet vil innføre toll på amerikanske varer. Det utløste nytt utspill fra Trump om at han vil innføre ytterligere toll på kinesiske varer.

– Så langt har det ikke funnet sted en eneste innføring av toll hos noen av partene, konstaterer Gurria.

– Ingen vinner en krig når verdens største økonomier er involvert, sier Gurria videre.

Han advarer også om «negativ smitteeffekt» som kan oppstå fra enhver form for handelskrig mellom USA og Kina.

– Da er det ikke bare de som rammes, påpeker OECD-sjefen.

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]