Statsminister Erna Solberg møter Pakistans statsminister Nawaz Sharif i forbindelse med utdanningskonferansen "Education for development" i Oslo tirsdag ettermiddag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

De fem dommerne kunngjorde beslutningen i Islamabad fredag. Beslutningen kan gi store ringvirkninger for valget på ny nasjonalforsamling senere i år, mener eksperter.

– Slutten på Sharifs karriere vil gi hæren større makt til å kontrollere landet bak scenen, sier analytiker Fida Khan.

Bakgrunnen for kjennelsen er at 68 år gamle Sharif måtte gå av i fjor sommer etter korrupsjonsanklager. Høyesterett erklærte ham da ukvalifisert til å fortsette ut sin tredje periode som landets statsminister. Senere på høsten ble det tatt ut formell tiltale.

Korrupsjonstiltalen er bygget på avsløringer fra Panama Papers-prosjektet, omtalt som tidenes største dokumentlekkasje der 376 journalister i ett år jobbet med å granske 11,5 millioner dokumenter om skatteparadisenes sentrale rolle i den globale finansindustrien.

I disse lekkasjene fremgår det at Sharifs familie hadde udeklarerte verdier i utlandet. Også Nawaz Sharifs datter og svigersønn er tiltalt for korrupsjon. De tre har nektet straffskyld.

Anklagene mot Sharif og hans familie går tilbake til 1990-tallet. Politiske motstandere har anklaget dem for hvitvasking av penger fra Pakistan, brukt til å kjøpe eiendommer i London. Sharif-familien har hevdet at de fikk eiendommene i et forlik inngått etter investeringer med den kongelige familien i Qatar på 1980-tallet.

NTB-DPA

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]