VAR-systemet vil ikke bli innført i Premier League neste sesong. Klubbene ønsker at det skal testes og forbedres ett år til. Her bruker dommer Deniz Aytekin seg av videoteknologien under en landskamp på Wembley. Foto: Nick Potts, PA via AP / NTB scanpix
annonse

Klubbene i Premier League besluttet fredag at videodømming (VAR) ikke skal tas i bruk neste sesong. De vil se det an ett år til.

Klubbene gikk inn for at VAR skal benyttes i enda større grad i FA-cupen og ligacupen neste sesong, men i Premier League vil ikke systemet bli tatt i bruk.

Videodømming brukes i mange ligaer rundt omkring i verden, og det skal også benyttes i sommerens VM-sluttspill i Tyskland. Selv om det reduserer antall feil avgjørelser, er det også blitt kritisert på grunn av de mange og noen gang lange pausene i spillet.

annonse

Under fredagens møte ble PL-klubbene enige om å fortsette testing av VAR-systemet «for å få til ytterligere forbedringer, særlig hva angår kommunikasjon inne på stadion og for dem som følger kampene på TV».

Man vil både ta hensyn til testing av systemet på ulike nivåer i engelsk fotball og til erfaringer med VAR i andre lands turneringer.

(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]