Russian Foreign Minister Sergey Lavrov. Monday, Jan. 15, 2018. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko)
annonse

– Vi har ubestridelig bevis for at dette var nok en iscenesatt hendelse, og at de hemmelige tjenestene til en viss stat som nå står i spissen for en russofobisk kampanje, var involvert i denne iscenesatte hendelsen, sa utenriksminister Sergej Lavrov under en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Ifølge lokalt helsepersonell ble over 40 personer drept i et kjemisk angrep i den opprørskontrollerte byen Douma nær Damaskus 7. april. Rundt 500 pasienter skal ha hatt symptomer som tyder på at de ble utsatt for et kjemisk stoff.

USA, Frankrike og andre vestlige land mener regjeringen i Syria sto bak angrepet, noe den syriske regjeringen avviser.

annonse

Lavrov sier russiske inspektører allerede har saumfart Douma og konkludert med at det ikke finnes spor etter bruk av kjemiske våpen. Eksperter fra organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) ankom nylig Syria og skal granske påstandene.

Lavrov navngir ikke noe land i sin påstand fredag. I forrige måned anklaget Russland Storbritannia for å lide av «russofobi» i forbindelse med nervegiftangrepet på den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans datter Julia Skripal i Salisbury. Britene mener Russland sto bak, en anklage Moskva avviser.

Tidligere denne måneden uttalte lederen for den russiske etterretningstjenesten SVR, Sergej Narysjkin, at «attentatet mot eksspionen Sergej Skripal var en grotesk provokasjon fra vestlig etterretning».

NTB-AFP-AP

[email protected]

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]