Russian Foreign Minister Sergey Lavrov. (AP Photo/Ivan Sekretarev, File)
annonse
annonse

– Politikere som Boris Johnson forsøker nok en gang å forvrenge sannheten og erklære at OPCWs uttalelse støtter Storbritannias konklusjoner uten unntak, sa Lavrov fredag.

Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) la torsdag fram en rapport om forgiftningen av eks-spionen Sergej Skripal og hans datter i Salisbury i Storbritannia. OPCW slutter seg til den britiske konklusjonen om hva slags stoff Skripal ble utsatt for.

Britiske myndigheter har uttalt at Skripal ble forgiftet med et stoff med betegnelsen Novitsjok, som i sin tid ble utviklet i Sovjetunionen.

annonse

– Det kan ikke være noen tvil om hva som ble brukt, og det finnes ingen andre alternative forklaringer på hvem som var ansvarlige. Kun Russland har midlene, motivet og historikken, sa Storbritannias utenriksminister Boris Johnson etter at rapporten var lagt fram.

Lavrov understreker at OPCW bare bekrefter hva slags gift som ble brukt. Regjeringen i Russland har gjentatte ganger avvist at de sto bak giftangrepet på Skripal.

NTB-AFP

annonse

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon