Salzburg-spillerne kan få mer å juble for semifinalen i europaligaen. Foto: Kerstin Joensson, AP / NTB scanpix
annonse

Fredrik Gulbrandsen, Valon Berisha og lagkameratene i Salzburg møter Marseille i europaligaens semifinale. Arsenal trakk Atlético Madrid.

annonse

Salzburg slo den italienske storklubben Lazio 4-1 på hjemmebane torsdag og gikk videre til semifinalene med 5-2 sammenlagt. Det var for mange en stor overraskelse.

annonse

Mindre imponerende ble ikke prestasjonen av at Lazio tok ledelsen tidlig i annen omgang, før hjemmelaget startet det som ble en voldsom snuoperasjon. Tre mål på litt over fire minutter slo knockout på gjestene.

Valon Berisha spilte hele kampen og fikk notert en målgivende pasning, mens Fredrik Gulbrandsen kom inn som innbytter 11 minutter før slutt.

Spennende

– Dette var ikke den verste trekningen, men vi vet at Salzburg er sterke. Vi møtte dem i gruppespillet, og ble det tap borte og uavgjort hjemme. De imponerte mot Lazio, sa Marseilles sportsdirektør Andoni Zubizarreta.

annonse
annonse

Marseille slo Leipzig 5-3 sammenlagt i sin kvartfinale etter å ha vunnet returkampen på hjemmebane 5-2 torsdag.

– Dette blir spennende. Vi kjenner motstanderen godt og vet at vi kan holde tritt med dem, sa Salzburg-trener Marco Rose til ORF.

Tøff trekning

For Arsenal ga trekningen den på papiret tøffeste motstanderen. Atlético Madrid har vært i finale i mesterligaen to ganger på de fire siste sesongene, og i semifinale og kvartfinale de to andre. Klubben vant europaligaen i 2010 og 2012.

Heller ikke den spanske klubben jubler over motstanderen.

– Herfra blir alle kamper tøffe. Trekningen ga oss Arsenal, og da ønsker vi det velkommen. Det er et stort lag som er i tetsjiktet i sin liga år etter år og kommer langt i Europa. De ligner oss, og det blir en åpen kamp. Det er 50-50, sa Atlético-direktør Clemente Villaverde.

Arsenal slo ut CSKA Moskva i kvartfinalen, mens Atlético Madrid slo ut Sporting Lisboa.

Arsenal og Marseille begynner med hjemmekamp i semifinalene. Kampene spilles 26. april og 3. mai.

Finalen spilles 16. mai på Stade de Lyon i Frankrike.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.