Illustrasjonsfoto: Kent Skibstad / NTB scanpix
annonse

Skogbrannhelikopteret er i fast beredskap i perioden 15. april til 15. august. Helikopteret er stasjonert på Torp utenfor Sandefjord og dekker hele Sør-Norge.

– DSB overvåker skogbrannfaren løpende, og i perioder med stor skogbrannfare kan DSB sette flere helikoptre i beredskap rundt om i landet, sier avdelingsdirektør Anne Rygh Pedersen i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Hittil i år er det allerede registrert 112 gressbranner og 27 branner i skog og utmark. Hordaland, Møre og Romsdal og Rogaland er fylkene som har vært ekstra utsatt i år.

annonse

I fjor var det 773 branner i gress- eller innmark og 301 branner i skog- eller utmark. 1.803 dekar produktiv skog og 84.405 dekar uproduktiv skog brant ned og skogbrannhelikopteret var i aktivitet ved 16 branner.

I Norge er det et generelt bålforbud fra 15. april til 15. september. I denne perioden er det forbudt å tenne opp bål og alle typer grill i eller i nærheten av skog og annen utmark.

Selv om det er generelt bålforbud har du lov til å tenne bål der det er opplagt at det ikke kan starte en større brann. Det er også lov til å grille på tilrettelagte grill- og bålplasser som er godkjent av kommunen.

På nettstedet Sikker Hverdag opplyses det om hva du gjør ved skogbrann og det du bør vite før du tenner bål.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.