Stjernekokk Enrique Olvera og statsminister Erna Solberg lagde fisketaco under et arrangement på den norsk ambassaden i Mexico by. Hensikten var å promotere norsk sjømat i Mexico. Olvera driver blant annet restauranten Pujol som er rangert som nummer 20 over de 50 beste resturantene i verden. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Erna Solberg troppet fredag opp i Mexico by for å hjelpe en stjernekokk med fredagstacoen. Håpet er at mexicanerne skal omfavne norsk fisk året rundt.

– Havet her er varmt og vi har ikke arter som torsk eller laks. Men norsk sjømat har god kvalitet og jeg tror mexicanere vil spise mer av det, sier stjernekokk Enrique Olvera til NTB.

Taco er like mexicansk som brunost er norsk, men den mexicanske nasjonalretten smaker, i motsetning til brunost, også veldig godt med fisk. Derfor var stjernekokken, som driver restauranten Pujol i Mexico by, leid inn under et arrangement på den norske ambassaden i hovedstaden torsdag kveld.

Oppdraget var vise nye måter mexicanere kan bruke norsk fisk i tradisjonelle retter. Han fikk hjelp av den norske statsministeren til å anrette en fisketaco.

– Torsk og laks er noe mexicanere må bli mer vant til å bruke utover enn til jul, men torsk brukes allerede i gatemat som serveres her i Mexico. Da spesielt i sandwicher. Vi har også begynt å bruke norsk sjømat på Pujol, sier Olvera.

I fjor ble det sendt 2,6 millioner tonn sjømat ut av Norge til markeder over hele verden, noe som var ny rekord. Med over 100 millioner innbyggere er Mexico er stort marked, men foreløpig spiser mexicanerne nesten bare norsk fisk til jul.

Norges sjømatråd håper derfor at mannen bak restauranten som er rangert som den 20. beste restauranten i verden, skal inspirere mexicanerne til å putte norsk fisk i tradisjonelle mexicanske retter.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]