Landslagssjef Petter Thoresen får også med seg Anders Bastiansen, Ludvig Hoff og Tommy Kristiansen på sitt VM-lag. De fleste spillerne er allerede på plass til helgens to landskamper mot Russland i Gjøvik. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Store deler av den norske VM-troppen i ishockey er allerede på plass, slik at Petter Thoresen får drøye tre uker på seg til sy sammen et slagkraftig lag.

Den norske troppen synes å ta skikkelig form. Det betyr at landslagssjefen får god tid til å drille samspillet i det norske laget før VM innledes mot Latvia i Herning 5. mai. Viktige faser av ishockey er bestandig overtall og undertall.

Det blir trolig ikke mange utskiftninger fra troppen som møter Russland i to treningskamper i Gjøvik lørdag og søndag.

Neste helg blir det to kamper borte mot Sveits (20 og 21. april), mens den siste finpussen inn mot VM gjøres i to bortekamper mot Hviterussland 27. og 28. april.

De norske ishockeystjernene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen har begge meldt forfall, mens utenlandsproffene som er aktuelle nå er Andreas Martinsen og Daniel Sørvik. Sistnevnte er opptatt med nedrykksspill med Litvinov i tsjekkisk ishockey.

Martinsen ble flyttet tilbake fra NHL-klubben Chicago Blackhawks til farmerlaget Rockford IceHogs før AHL-sluttspillet, men skal være klar så raskt det er over. Grunnserien i AHL avsluttes i helgen.

Thoresen har også fått forfall fra OL-spillerne Henrik Ødegaard, Mattias Nørstebø og Alexander Reichenberg. Sistnevnte er nylig operert for en kneskade.

Av spillere fra NM-vinneren Storhamar er det trolig bare Steffen Thoresen og backen Christian Bull som er aktuelle.

Norge spiller slik i gruppen i Herning: Latvia (5/5), Tyskland (6/5), Finland (8/5), Canada (10/5), Danmark (11/5), USA (13/5) og Sør-Korea (14/5). Kvartfinalene i Herning spilles 17. mai.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]