Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
annonse

Presidenten kritiserte TTP-avtalen mellom tolv stater rundt Stillehavet jevnlig under valgkampen og var rask med å trekke USA ut av den etter at han tok over som president.

Nå er han tilsynelatende noe mer positivt innstilt til samarbeidet.

– Jeg vil kun gå inn i TTP hvis avtalen er vesentlig bedre enn avtalen som ble tilbudt president Obama. Vi har allerede bilaterale avtaler med seks av landene i TTP, og jobber med å få på plass en avtale med det største av de landene, Japan, som har rammet handelen vår hardt i flere år, skriver Trump på Twitter sent torsdag kveld.

annonse

Uttalelsen kommer etter at Det hvite hus tidligere på dagen kunngjorde at USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer og presidentens økonomiske rådgiver Larry Kudlow revurderer Washingtons holdning til avtalen.

NTB-AFP

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]