Heiko Junge / Scanpix
annonse

En undersøkelse med mer enn 600.000 deltakere viser at 5-6 glass vin i uka, gir kortere forventet levetid.

Den internasjonale befolkningsundersøkelsen viser at det å drikke mer enn 100 gram alkohol per uke, altså 5-6 glass vin, innebærer kortere forventet levetid.

I testgruppen som drakk 100-200 gram alkohol i uka, ble den forventede levetiden for en 40-åring forkortet med seks måneder, skriver Folkehelseinstituttet , som bidro til undersøkelsen.

annonse

8,4 prosent av de mer enn 600.000 deltakerne svarer at de drikker mer enn 350 gram alkohol i uka. Det kan redusere levetiden med 4-5 år for en 40-åring, viser analysene.

Helsedirektoratets anbefaling for nordmenn har ingen generell maksimumsgrense. Nasjonal faglig retningslinje for forebygging av hjerte- og karsykdom anbefaler imidlertid at alkoholinntaket ikke bør overstige 20 gram alkohol per dag for menn og 10 gram for kvinner.

(©NTB)

[email protected]

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]