Released Nigerian school girls who were kidnapped by Boko Haram from their school in Dapchi, in the northeastern state of Yobe, sit at the Presidential Villa in Abuja before meeting with the president on March 23, 2018. The Nigerian president promised on March 23, 2018 to free the remaining Christian schoolgirl still held by the Islamist militants Boko Haram, as he prepared to meet the other released Dapchi students. A total of 104 of the 110 students seized from the school in Dapchi on February 19 were released on March 21, 2018. / AFP PHOTO / PHILIP OJISUA
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Siden 2013 har ekstremistgruppen Boko Haram i Nigeria bortført over 1.000 barn, ifølge en rapport fra UNICEF. 

Boko Haram bortfører barna for å spre frykt og vise sin makt, opplyser organisasjonen og understreker at antallet bortførte barn kan være mye høyere enn det de har klart å dokumentere.

UNICEF-rapporten kommer samtidig med at Nigeria forbereder seg på en markering av fireårsdagen for bortføringen av 276 skolejenter i byen Chibok. Omkring 100 av jentene er ikke kommet tilbake.

– Disse gjentatte angrepene mot skolebarn er skruppelløse, sier Mohamed Malick Fall i UNICEF i Nigeria.

Skoler med sekulær læreplan blir målrettet angrepet av Boko Haram, som betyr noe sånt som «vestlig utdanning er synd» på det lokale språket hausa.

Den militante gruppen kjemper for å opprette et islamistisk kalifat i nordøstlige Nigeria. Angrepene og kamphandlingene har kostet over 20.000 personer livet og ført over to millioner mennesker på flukt. Over 2.000 lærere er blitt drept og over 1.400 skoler har blitt angrepet under Boko Harams skrekkvelde, som går inn i sitt tiende år i nordøstlige Nigeria.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]