Danny Welbeck (til v.) scoret målet som frelste Arsenal da CSKA Moskva truet med å stjele semifinaleplassen i europaligaen. Her er han i duell med Sergej Ignasjevitsj. Foto: Pavel Golovkin, AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Arsenal var ille ute i returkampen mot CSKA Moskva, men slapp med skrekken og er semifinaleklar i europaligaen med 6-3 sammenlagt etter torsdagens 2-2-kamp.

Dermed kan Arsène Wenger og hans menn fortsatt drømme om mesterligaspill neste sesong. Det blir belønningen om laget vunner europaligaen.

Kvarteret før slutt var det Danny Welbeck som frelste Arsenal med en vakker scoring da CSKA ledet 2-0 og manglet bare en scoring på å ta seg videre.

Gjestene holdt ballen i laget i mange trekk, men det var Welbeck som skapte ubalanse hos motstanderen ved frekt å vende av en motspillet ute på venstrekanten. Så satte han fart innover i banen, spilte vegg med Mohamed Elneny og møtte returpasningen bak forsvaret. Avslutningen var perfekt i hjørnet.

På overtid satte Aaron Ramsey inn 2-2-målet mot et demoralisert hjemmelag.

Returer

Inntil 1-2-målet så det svært stygt ut for Premier League-laget som skulle forsvare 4-1-seieren fra hjemmekampen. Etter at kampen lenge var sjansefattig og udramatisk, ble Arsenals tilsynelatende trygge ledelse fra hjemmekampen nesten borte da CSKA scoret på to keeperreturer fra Petr Cech like før og like etter pause.

I det 39. minutt gjorde den tsjekkiske veteranen en flott enhåndsredning på et hodestøt fra Kirill Nababkin, men han var sjanseløs da Fedor Sjalov nådde returen før Shkodran Mustafi.

Målet tente håpet hos hjemmelaget og dets publikum, og fem minutter ut i annen omgang var Cech å klandre da CSKA doblet ledelsen.

Aleksander Golovin prøvde seg fra langt hold og sendte i vei et skudd som Cech bokset rett ut til Nababkin. Høyrekanten knallet returen rett i mål fra spiss vinkel, og nervene meldte seg for alvor i Arsenal-laget.

Revansj

Minutter senere viste Golovin fram skuddfoten igjen på et frispark. Cech revansjerte seg etter tabben da han var raskt nede og slo til corner. Med scoring der kunne Arsenal raknet.

I det 57. minutt nikket Elneny inn et innlegg fra Héctor Bellerín og jublet et øyeblikk før dommeren annullerte korrekt for offside.

Laurent Koscielny hadde et godt forsøk som gikk rett over fra god posisjon, men CSKA fortsatte å være det giftigste laget. 38-årige Sergej Ignasjevitsj sendte et langskudd rett utenfor da vertene fortsatte å jage målet som ville sendt laget videre på bortemålsregelen.

CSKA hadde 14-5 i avslutninger og 5-0 mellom stengene, men så viste Welbeck seg fram, og etter reduseringen var det aldri virkelig fare på ferde. Framspilt av Elneny gjorde Ramsey 2-2 på en av flere store kontringsmuligheter.

Arsenal er i fredagens trekning med Atlético Madrid (slo ut Sporting Lisboa), Marseille (slo ut Leipzig) og Salzburg (slo ut Lazio).

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]