Canadas statsminister Justin Trudeau ankom Peru torsdag for å delta på toppmøtet i Lima. Foto: AP/NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Cubas president Raul Castro har sluttet seg til listen over statsledere som dropper toppmøtet i Peru. Tidligere har USAs president Donald Trump meldt avbud. 

Kampen mot korrupsjon blir et viktig tema på toppmøtet i Peru som Donald Trump valgte å droppe for å konsentrere seg om Syria.

– Det er nødvendig å ta grep også utenfor offentlig sektor, sa Perus president Martin Vizcarra i et møte med næringslivsledere i forkant av toppmøtet.

Fredag kom meldingen om at Cubas avtroppede president Raul Castro også dropper møtet. Ifølge en pressemelding fra den cubanske regjeringen vil utenriksminister Bruno Rodriguez dra i stedet. Selv om Castro aldri bekreftet offisielt at han ville komme på toppmøtet, var det høye forventninger til at han ville dukke opp for å ta farvel med regionens ledere i forkant av at han går av som president i neste uke.

Representanter for rundt 30 amerikanske land vil komme sammen i den peruanske hovedstaden Lima fredag. USAs visepresident Mike Pence, som har steppet inn for Trump, skal ha samtaler med blant andre Colombias president Juan Manuel Santos og den argentinske presidenten Mauricio Macri.

Pence vil argumentere for ytterligere politisk press mot Venezuelas president Nicolás Maduro. USA mener Maduro har brakt Venezuela i retning av et diktatur. Maduro er også på listen over statsledere som ikke kommer, etter at han ble nektet å delta.

Kampen mot korrupsjon er et ytterst aktuelt tema i kjølvannet av de store korrupsjonsskandalene som har rystet Brasil og andre latinamerikanske land. Martin Vizcarras forgjenger Pedro Pablo Kuczynski ble nødt til å trekke seg etter anklager om at han tok imot bestikkelser fra det brasilianske gigantselskapet Odebrecht.

I tillegg til Pence og en lang rekke ledere fra Sør- og Mellom-Amerika deltar Canadas statsminister Justin Trudeau på toppmøtet i Lima.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]