Liv Signe Navarsete. Foto: OLE MARTIN WOLD / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Liv Signe Navarsete (Sp) sier at den grove meldingen hun mottok for to år siden var for å intimidere og ment som en påminnelse om at hun var «en dritt».
Det var ti menn til stede under den famøse hytteturen på Storlien i 2016, åtte av dem var sentrale Sp-politikere, ifølge VG.

Meldingens innhold fikk Navarsete, som da var Sp-leder og nå er partiets forsvarspolitiske talsperson, til å melde fra til partiledelsen. Som følge av varslingen undersøkte ledelsen saken, uten at den ble oppklart.

Navarsete sier at denne mannsgruppen spilte en ganske avgjørende rolle i maktkampen i Sp som førte til at hun måtte gå av som leder.

– Dette var ikke mine venner og støttespillere. Jeg opplevde det som at de bare ville minne meg på at jeg var en dritt.

Hun mener det seksuelle med meldingen gir det en annen valør.

– Det blir en intimidering, mer påtrengende, slemmere. Og det er vel meningen også. Du skjønner at her har du vært et tema, og det har ikke vært på en hyggelig måte. Jeg har hørt at jeg har vært omtalt svært negativt i dette miljøet på andre fester også, sier hun.

Flere av mennene som var med på hytteturen har overfor avisen nektet for at det var dem som sto bak meldingen, og ber den skyldige melde seg. Ola Borten Moe, som også var til stede, sier han forstår at Navarsete synes det er en belastende melding.

– Jeg er ikke i tvil om at den har påført henne smerte over lang tid, både på grunn av meldingens innhold, men også på grunn av settingen.

Liv Signe Navarsete sier saken kunne ha blitt ryddet opp i med en gang, men at de involverte beskytter hverandre.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]