Syrian opposition fighters of the Free Syrian Army. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)
annonse

Det amerikansk-fransk-britiske angrepet skal ha rammet Assads kjemiske våpenlagre, og var en reaksjon på at det syriske regimet angivelig benyttet seg av kjemiske våpen i Douma 7. april. Ifølge lokale redningsarbeidere ble minst 40 sivile drept i det påståtte kjemiske angrepet.

–Å straffe våpenet som ble brukt til en kriminell handling, mens man lar den kriminelle bli ved roret, det er en farse, sier Mohammad Alloush, et høytstående medlem i den ytterliggående islamistgruppen Jaish al-Islam, som inntil nylig kontrollerte Douma.

Andre opprørsgrupper slår fast at de vestlige angrepene ikke vil hindre Assad i å bruke konvensjonelle våpen mot sivile.

annonse

Nasr al-Hariri, leder i den syriske opposisjonsalliansen SNC, sier den syriske presidenten bare vil fortsette å bruke andre dødelige våpen.

–Jeg tror ikke det syriske regimet vil ta risikoen med å bruke kjemiske våpen igjen. De vil i stedet bruke tønnebomber og klasebomber, sier han.

Et annet SNC-medlem, Hadi al-Bahra, sier angrepet sendte en klar melding til Assads regime, men han mener beskjeden ikke var kraftig nok.

–Rakettangrepet i dag sendte kun én beskjed til Assad: «Du kan ikke fortsette å drepe syriske barn med kjemiske våpen, bare bruk konvensjonelle våpen». En skam for menneskeheten, sier han.

NTB-AFP

[email protected]

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]