Russian Foreign Minister Sergey Lavrov. Monday, Jan. 15, 2018. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko)
annonse

Den russiske utenriksministeren Sergei Lavrov sa på en pressekonferanse i Moskva lørdag at sveitsiske eksperter som har fått biomedisinske prøver fra Sergej Skripal, har funnet ut at de inneholder spor av nervegiften BZ som brukes av Vesten.

annonse

– I lys av dette spør vi OPCW hvorfor informasjonen som viser konklusjonene til spesialistene ved Spiez-laboratoriet, ikke er tatt med i den endelige rapporten, sa Lavrov.

annonse

Torsdag bekreftet Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) konklusjonen som britiske eksperter tidligere har kommet med om at den russiske eksspionen og datteren Julia ble forgiftet med nervegift.

– Stoffet hadde høy renhet, heter det i rapporten fra OPCW. Organisasjonen har imidlertid i sin gransking imidlertid ikke identifisert kilden til nervegiften, og har heller ikke navngitt nervegiften som Novitsjok, en benevnelse som britenes statsminister Theresa May tidligere har brukt.

annonse
annonse

NTB-AFP

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.