Russian Foreign Minister Sergey Lavrov. Monday, Jan. 15, 2018. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko)
annonse
annonse

Den russiske utenriksministeren Sergei Lavrov sa på en pressekonferanse i Moskva lørdag at sveitsiske eksperter som har fått biomedisinske prøver fra Sergej Skripal, har funnet ut at de inneholder spor av nervegiften BZ som brukes av Vesten.

– I lys av dette spør vi OPCW hvorfor informasjonen som viser konklusjonene til spesialistene ved Spiez-laboratoriet, ikke er tatt med i den endelige rapporten, sa Lavrov.

Torsdag bekreftet Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) konklusjonen som britiske eksperter tidligere har kommet med om at den russiske eksspionen og datteren Julia ble forgiftet med nervegift.

annonse

– Stoffet hadde høy renhet, heter det i rapporten fra OPCW. Organisasjonen har imidlertid i sin gransking imidlertid ikke identifisert kilden til nervegiften, og har heller ikke navngitt nervegiften som Novitsjok, en benevnelse som britenes statsminister Theresa May tidligere har brukt.

NTB-AFP

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon