Russian Foreign Minister Sergey Lavrov. Monday, Jan. 15, 2018. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Den russiske utenriksministeren Sergei Lavrov sa på en pressekonferanse i Moskva lørdag at sveitsiske eksperter som har fått biomedisinske prøver fra Sergej Skripal, har funnet ut at de inneholder spor av nervegiften BZ som brukes av Vesten.

– I lys av dette spør vi OPCW hvorfor informasjonen som viser konklusjonene til spesialistene ved Spiez-laboratoriet, ikke er tatt med i den endelige rapporten, sa Lavrov.

Torsdag bekreftet Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) konklusjonen som britiske eksperter tidligere har kommet med om at den russiske eksspionen og datteren Julia ble forgiftet med nervegift.

– Stoffet hadde høy renhet, heter det i rapporten fra OPCW. Organisasjonen har imidlertid i sin gransking imidlertid ikke identifisert kilden til nervegiften, og har heller ikke navngitt nervegiften som Novitsjok, en benevnelse som britenes statsminister Theresa May tidligere har brukt.

NTB-AFP

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]