En mor og hennes to barn tilhørende den forfulgte rohingya-minoriteten som flyktet fra Myanmar til Bangladesh. Foto: Dar Yasin / AP / NTB scanpix
annonse

En familie på fem tilhørende den forfulgte rohingya-minoriteten har blitt returnert til Myanmar, tross advarsler fra FN om at det ennå ikke er trygt.

– Fem familiemedlemmer kom tilbake til en repatrieringsleir i byen Taungpyoletwei i Rakhine i dag tidlig, opplyser myanmarske myndigheter.

Familien var blant de rundt 700.000 menneskene fra den muslimske rohingya-minoriteten som flyktet til Bangladesh på grunn av en militær inngripen i delstaten Rakhine i fjor høst.

annonse

Tidligere denne uken advarte FN mot en slik retur.

– Forholdene ligger nå ikke til rette for en frivillig, verdig og bærekraftig retur, sa assisterende generalsekretær Ursula Mueller i FNs nødhjelpskontor. FN har betegnet forfølgelsen av rohingyaene som «etnisk rensing».

Det blir ikke opplyst om det er ventet flere returer i dagene som kommer.

(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]