French Minister for Foreign Affairs Jean-Yves Le Drian. (AP Photo/Michel Euler, Pool)
Del saken
  •  
  •  
  •  

Dagen etter at franske, britiske og amerikanske raketter ble rettet mot syriske mål, kommer ministeren med en kraftig advarsel om hva som vil skje videre.

– Det er 2 millioner mennesker i Idlib nå, deriblant hundretusener av syrere som er evakuert fra opprørsbyer som er gjenerobret av regimet, sier Jean-Yves Le Drian i et intervju med avisen Le Journal du Dimanche.

– Det er fare for humanitær katastrofe, legger han til.

Le Drian sier samtidig at han håper lørdagens angrep vil føre til at Russland presser president Bashar al-Assad til nye forhandlinger for å få slutt på den sju år lange krigen. De tre landene har fastholdt at angrepene ikke handlet om regimeskifte, men om å hindre flere kjemiske angrep.

Idlib-provinsen kontrolleres av et mylder av ulike opprørsgrupper, mange av dem med en ytterliggående islamistisk ideologi.

For få dager siden uttalte en iransk tjenestemann på besøk i Damaskus at han håpet Idlib vil bli det neste området som blir «frigjort» etter at opprørerne ble drevet ut av Øst-Ghouta.

Analytikere mener imidlertid at Assads styrker nå vi sette kurs for Daraa-provinsen sør i landet, der protestene mot Assad startet i 2011.

Analytikeren Fabrice Balanche sier til AFP at den syriske regjeringshæren med hjelp fra Russland nå har gjenvunnet kontrollen i 55 prosent av syrisk territorium.

NTB-AFP

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]