Trond Giske. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

For en uke siden møtte Trond Giske opp på AUFs påskefest, tre måneder etter at han valgte å trekke seg i kjølvannet av varslersakene mot ham.

Flere ganger i vinter har AUF-arrangerte fester blitt utsatt på grunn av metoo-sakene i Arbeiderpartiet.

Da årets påskefest ble holdt 5. april, ble alle tidligere AUF-ledere invitert, inkludert Giske. Festen startet med middag på Stortinget, før turen så gikk videre til utestedet Justisen.

NRK skal være kjent med at flere som deltok på festen reagerte på Giskes oppmøte. En kilde skal ha kalt Giskes tilstedeværelse for «en hån mot varslerne».

Det var stortingsrepresentant Åsmund Aukrust i Ap som sendte ut invitasjonene.

– Dette er en årlig middag for stortingsrepresentanter med bakgrunn fra AUF, sier Aukrust som ikke vil kommentere saken ytterligere.

Giske selv uttaler til NRK at han ikke vil kommentere saken. Andre Ap-topper som Kjersti Stenseng og Anikken Huitfeldt var også til stede. Lokalpolitiker Anna-Sabina Soggiu i Ap reagerer kraftig på hendelsen.

– Dette forsterker mitt inntrykk av at Ap ikke tar inn over seg hva Giske har gjort, sier Soggiu.

– Jeg forstår ikke hvorfor eldre tillitsvalgte i det hele tatt trenger å være på AUF-fest, sier hun.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
" data-link="https://twitter.com/intent/tweet?text=Giske+troppet+opp+p%C3%A5+AUF-fest&url=https%3A%2F%2Fresett.no%2F2018%2F04%2F15%2Fgiske-troppet-opp-pa-auf-fest%2F&via=">">Tweet
0 Shares
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]