Afrikanske migranter utenfor Saharonimfengselet i Negevørkenen etter at de ble løslatt 15. april. REUTERS/Amir Cohen
annonse

Myndighetene i Israel har løslatt 207 afrikanske migranter som har vært fengslet fordi de har nektet å forlate landet.

Afrikanerne ble fengslet i februar, og den israelske regjeringen har forsøkt å få til avtaler som vil gjøre det mulig å sende noen av dem til andre land.

Israelsk høyesterett kom nylig med en kjennelse som sa at migrantene måtte løslates hvis ikke avtalene var på plass innen søndag. Siden avtalene ikke kom i havn, er afrikanerne nå ute av fengsel igjen.

annonse

Tidligere denne måneden trakk Israel seg fra en avtale med FNs høykommissær for flyktninger som ville gjort det mulig å sende over 16.000 afrikanske asylsøkere videre til vestlige land. Årsaken var protester fra den israelske høyresiden, som mislikte at avtalen innebar at Israel også måtte gi mange asylsøkere opphold.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]