Oslo Tinghus, Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

To menn og en kvinne møter tirsdag i Oslo tingrett, tiltalt for å ha drept og partert en 35 år gammel mann på Ammerud i Oslo i april 2016.

– Det var veldig situasjonsbestemt, og jeg kommer ikke til å havne i en slik situasjon igjen. Jeg har lært av mine feil, sier en av de to mennene tiltalt for drapet til TV 2.

26-åringen avviser at han er farlig, til tross av at han erkjent å ha drept en 35 år gammel mann på Ammerud i Oslo i 2016. Mannen har også erkjent likskjending, og skal tirsdag møte i Oslo tingrett.

Nekter for drap

Der møter også en 28 år gammel mann og en 29 år gammel kvinne.

De to mennene er tiltalt for å ha drept den 35 år gamle mannen med en rekke kutt og stikk i hodet og overkroppen. Offeret døde av blodtap og pustevansker. Den 29 år gamle kvinnen er tiltalt for å ha hjulpet dem med parteringen og for ikke å ha avverget situasjonen.

Der den yngste av de to mennene har tilstått drapet, forklarer den eldste at han utøvde vold mot offeret, for så å trekke seg. Han erkjenner ikke straffskyld for drap og partering. Kvinnen nekter også straffskyld etter tiltalen.

Funnet i koffert

Ifølge TV 2 er det i avhør blitt fortalt at drapet skjedde etter at avdøde angivelig skulle ha underslått mindre mengder hasj.

Drapshandlingen skjedde inne i en i en leilighet i en boligblokk på Ammerud. 35-åringen ble funnet drept og partert utendørs, ikke langt fra åstedet. Deler av liket ble funnet i en koffert. Vitner har fortalt at de så to menn bære en koffert i området.

I tiltalen heter det at den drepte ble kappet opp med blant annet vinkelsliper i et tjuetalls deler. De ble pakket ned i plastposer, bager og en koffert og deretter fraktet ut av leiligheten.

Alle de tre tiltalte tilhører et rusmiljø i Oslo. Advokatene Benedict de Vibe, Heidi Ysen og Øyvind Bratlien forsvarer de tre. Statsadvokat Alvar Randa er aktor i saken som administreres av tingrettsdommer Merete Svartveit.

Det er satt av 16 dager til rettssaken som er berammet fram til 9. mai.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]