USAs visepresident Mike Pence går hardt ut mot Venezuelas president Nicolás Maduro under toppmøtet i Lima i Peru lørdag. Foto: Karel Navarro / AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

USAs visepresident Mike Pence retter skarpe ord mot Venezuelas president Nicolás Maduro og oppfordrer amerikanske land til å isolere «diktatoren».

Pence var president Donald Trumps stedfortreder da 34 amerikanske land møttes i den peruanske hovedstaden Lima lørdag. Her fortsatte han den krasse kritikken og lovnadene om sanksjoner mot Venezuelas president Nicolás Maduro, som ikke var invitert til Peru.

Pence beskrev Venezuela – og også Cuba – som land der «tyranniets tragedie er åpenbart for alle».

– Ansvaret for lidelsen blant det venezuelanske folket kan bli lagt for føttene til én mann: Nicolás Maduro, sa Pence. Han anklaget Maduro for å nekte folket humanitær hjelp, samtidig som han takket landene som har bidratt til «å isolere diktatoren og hans brutale regime ved hjelp av økonomiske og politiske virkemidler».

– USA mener det er på tide å gjøre mer, mye mer. USA vil ikke stoppe før demokratiet er gjenopprettet i Venezuela, lovte visepresidenten.

Colombia, Argentina og Chile sier de vil støtte USA ved å nekte å anerkjenne det venezuelanske presidentvalget 20. mai, hvor Maduro søker gjenvalg.

16 land skrev så under på en erklæring hvor de ber om et åpent og rent valg i Venezuela, samtidig som de ber internasjonale organisasjoner begynne å implementere programmer for humanitær hjelp i landet.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]