Foto: Karel Navarro / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

USAs visepresident Mike Pence retter skarpe ord mot Venezuelas president Nicolás Maduro og oppfordrer amerikanske land til å isolere «diktatoren».

Pence var president Donald Trumps stedfortreder da 34 amerikanske land møttes i den peruanske hovedstaden Lima lørdag. Her fortsatte han den krasse kritikken og lovnadene om sanksjoner mot Venezuelas president Nicolás Maduro, som ikke var invitert til Peru.

Pence beskrev Venezuela – og også Cuba – som land der «tyranniets tragedie er åpenbart for alle».

annonse

– Ansvaret for lidelsen blant det venezuelanske folket kan bli lagt for føttene til én mann: Nicolás Maduro, sa Pence. Han anklaget Maduro for å nekte folket humanitær hjelp, samtidig som han takket landene som har bidratt til «å isolere diktatoren og hans brutale regime ved hjelp av økonomiske og politiske virkemidler».

– USA mener det er på tide å gjøre mer, mye mer. USA vil ikke stoppe før demokratiet er gjenopprettet i Venezuela, lovte visepresidenten.

Colombia, Argentina og Chile sier de vil støtte USA ved å nekte å anerkjenne det venezuelanske presidentvalget 20. mai, hvor Maduro søker gjenvalg.

annonse

16 land skrev så under på en erklæring hvor de ber om et åpent og rent valg i Venezuela, samtidig som de ber internasjonale organisasjoner begynne å implementere programmer for humanitær hjelp i landet.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon