Petter Solberg mislyktes i finalen i VM-runden i Spania søndag. Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix

Petter Solberg dominerte VM-runden i spanske Montmelo, men i finalen ble han presset ut av banen av Mattias Ekström som til slutt vant finaleheatet.

annonse

Finaleheatet var så vidt i gang da Solberg og Ekström kjempet om tetposisjonen rundt den første svingen. Solberg lå i innerste posisjon, men havnet litt for langt bak da Ekström skar inn for å kutte svingen og ta teten.

Dermed endte Solberg med å kjøre ut av banen, mens Ekström aldri så seg tilbake og sikret øverste plass på podiet.

– Jeg er glad jeg fikk en god start. Jeg så ikke Petter da jeg kikket ut av vinduet. Han var nok litt for langt bak til at det ble en skikkelig duell, sa svenske Ekström etter løpet.

Solberg hadde dominert både kvalifiseringsrundene og semifinalen, og var en av favorittene i finalen. Der lyktes det imidlertid ikke, og han endte på sjetteplass i finalen.

Andreas Bakkerud kjempet lenge om en pallplass, men den norske Audi-føreren endte på den sure fjerdeplassen. Petter Solbergs teamkollega Johan Kristoffersson endte på annenplass, mens Sebastien Loeb sikret tredjeplassen med sin Peugeot.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.