Daniel Ricciardo så himmelfallen ut etter seieren. Foto: AP Photo/Andy Wong / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Daniel Ricciardo fylte i kjent stil sin egen sko med champagne da han skulle feire seieren i Kinas Grand Prix i formel 1 søndag.

Australske Ricciardo tok karrierens sjette VM-seier i det som ble en taktisk fulltreffer av Red Bull-laget. Mercedes-fører Valtteri Bottas fulgte nærmest, mens Kimi Räikkönen ble nummer tre i sin Ferrari.

Verken Sebastian Vettel, som hadde vunnet sesongens to første VM-runder, eller Lewis Hamilton endte dermed på seierspallen i Shanghai.

På seierspallen gjorde Ricciardo som han pleier etter en seier. Etter å ha fylt en av sine egne sko med champagne, tok han en stor slurk. Feiringen har fått tilnavnet «shoey».

– Jeg ser ikke akkurat ut til å vinne de kjedelige løpene. Dette var veldig uventet, sa Ricciardo etterpå.

Skrøt av mekanikerne

Australieren hadde så definitivt marginene på sin side i Shanghai. Red Bull-føreren benyttet sjansen til å bytte til nye dekk da sikkerhetsbilen måtte på banen etter et uhell. Verken Ferrari- eller Mercedes-bilene var i posisjon til å gjøre det samme.

Med nye dekk startet Ricciardo som nummer seks da løpet igjen ble vinket i gang, og ved målpassering hadde han passert alle de fem bilene som lå foran ham i banen.

Red Bull-føreren var i tet ti runder før slutt og holdt unna.

Etter målgang var australieren rask med å lovprise mekanikerne i teamet for jobben som ble gjort da han brått bestemte seg for å bytte dekk. Det ble helt avgjørende for utfallet.

Med til historien hører det også at Ricciardo med nød og neppe rakk lørdagens kvalifisering etter å ha ødelagt motoren på trening rett i forkant.

Skuffelse i Mercedes

Lewis Hamilton kjørte inn til fjerdeplass i Shanghai søndag, mens VM-leder Sebastian Vettel måtte nøye seg med åttendeplass etter å ha blitt påkjørt av Max Verstappen.

Sistnevnte ble ilagt ti sekunders tidsstraff for hendelsen.

– Dette ble en skuffende dag. Vi ga alt vi hadde, og det føltes som om vi burde ha fått en seier, men ikke i dag, sa Mercedes-fører Valtteri Bottas.

Mercedes er så langt uten seier i årets formel 1-VM. Det er en stor skuffelse for det hardtsatsende teamet.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]