Anne Kari Lande Hasle etterlyser strengere regler for hvordan ansatte i statsapparatet skal oppføre seg på Facebook og andre sosiale medier. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

Høyres Michael Tetzschner og tidligere kommunikasjonssjef i Ap Sindre Beyer mener statsråder har rett til å bruke sosiale medier. 

Torsdag uttalte toppbyråkrat Anne Kari Lande Hasle til Aftenposten at statsråder ikke bør ha egne Facebook-sider eller blogger hvor de uttrykker private eller partiets meninger. Det reagerer flere på.

– Det svekker demokratiet, sier Sindre Beyer, partner i Try reklamebyrå og tidligere kommunikasjonssjef for Aps stortingsgruppe, til Aftenposten.

annonse

Michael Tetzschner, stortingsrepresentant for Oslo Høyre og første nestleder i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité er også uenig med Lande Hasle.

– Det er ikke Facebook som er problemet, det er innholdet i ytringene som kan bli målt opp mot den rolleforventningen man naturlig har til en statsråd, sier han til Aftenposten. Han mener en Facebook-nekt vil være det samme som å si at en politiker ikke kan uttale seg til bestemte aviser.

Lande Hasle er enig i at det ikke er Facebook som kanal som er problemet, men innholdet som publiseres.

I dag har alle statsrådene offisielle profiler på Facebook. I tillegg har nesten alle private Facebook-kontoer, og flere er til stede på Twitter og Instagram.

(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]