Tysklands president Frank Walter Steinmeier (t.h.). Her på besøk i India sammen med sin kone Elke Büdenbender i mars. Foto: Manish Swarup / AP / NTB scanpix
annonse

Tysklands president Frank-Walter Steinmeier er urolig for det stadig dårlige forholdet mellom Russland og Vesten og vil ha mer innsats for å reparere forholdet.

annonse

– Helt uten hensyn til Putin, så må vi ikke stemple hele Russland – landet og folket – som fiender, sier Steinmeier i et intervju med Bild am Sonntag.

annonse

Han viser til forgiftningen av den russiske eksspionen Sergej Skripal i Salisbury, men mener denne saken ikke bør overskygge at det står langt mer på spill.

– Skripal-forgiftningen var urovekkende, men det stadig kjøligere forholdet mellom Russland og Vesten, som har langt større konsekvenser enn denne saken, bør være like urovekkende, sier han.

annonse
annonse

Ifølge Steinmeier finnes det i realiteten ingen tillit mellom de to partene, og nå gjelder det å få stanset den stadige opptrappingen og få på plass en ansvarlig politikk, mener han.

– Folk bør ikke la seg overmanne av en apokalyptisk stemning i forholdet til en vanskelig nabo, fastslår han.

Men han mener også at Tyskland må kunne gi Russland beskjed om hva den russiske handlinger gjør med forholdet til EU.

– Det innebærer sanksjoner etter annekteringen av Krim-halvøya og konflikten i Øst-Ukraina, men vi må ikke slutte å gi russerne beskjed i direkte diskusjoner, framholder han.

NTB-DPA
(©NTB)

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.