Tysklands president Frank Walter Steinmeier (t.h.). Her på besøk i India sammen med sin kone Elke Büdenbender i mars. Foto: Manish Swarup / AP / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

Tysklands president Frank-Walter Steinmeier er urolig for det stadig dårlige forholdet mellom Russland og Vesten og vil ha mer innsats for å reparere forholdet.

– Helt uten hensyn til Putin, så må vi ikke stemple hele Russland – landet og folket – som fiender, sier Steinmeier i et intervju med Bild am Sonntag.

Han viser til forgiftningen av den russiske eksspionen Sergej Skripal i Salisbury, men mener denne saken ikke bør overskygge at det står langt mer på spill.

– Skripal-forgiftningen var urovekkende, men det stadig kjøligere forholdet mellom Russland og Vesten, som har langt større konsekvenser enn denne saken, bør være like urovekkende, sier han.

Ifølge Steinmeier finnes det i realiteten ingen tillit mellom de to partene, og nå gjelder det å få stanset den stadige opptrappingen og få på plass en ansvarlig politikk, mener han.

– Folk bør ikke la seg overmanne av en apokalyptisk stemning i forholdet til en vanskelig nabo, fastslår han.

Men han mener også at Tyskland må kunne gi Russland beskjed om hva den russiske handlinger gjør med forholdet til EU.

– Det innebærer sanksjoner etter annekteringen av Krim-halvøya og konflikten i Øst-Ukraina, men vi må ikke slutte å gi russerne beskjed i direkte diskusjoner, framholder han.

NTB-DPA
(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]