Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

Mannen som den 27. april 2017 bortførte sin datter på Kypros, planlegger et nytt søksmål for å få omsorgsretten for barnet.

TV 2 meldte i går at faren kommer til å forsøke å få saken gjenopptatt.

Overfor NTB bekrefter mannens advokat Mette Yvonne Larsen at han ønsker å gå gjennom norske domstoler for i det minste å få samvær med datteren (4).

– Vi vil oppnå at jenta flytter til faren sin i Norge – eller får omfattende samvær, skriver Larsen i en SMS.

Oslo tingrett ga moren medhold

Oslo tingrett slo i august fast at jenta ble ulovlig bortført fra en barnehage på Kypros forrige april. Retten konkluderte også med at hun skulle leveres tilbake til moren på Kypros, hvorpå mannen meldte seg for politiet i oktober.

Larsens klient er nå siktet for omsorgsunndragelse i forbindelse med bortføringen. Både datteren og faren var etterlyst av Interpol, noe faren fortsatt er.

– Uforståelig nok. Det sier noe om hysteriet rundt faren, mens morens handlinger aldri er blitt sanksjonert, skriver Larsen.

Innstilt på dialog

Faren hevder at det var moren som opprinnelig kidnappet datteren fra ham i Norge høsten 2015. Morens norske advokat, Saloume Djoudat, sier følgende til NTB angående anklagen:

– Den påstanden har vært oppe i retten flere ganger, uten at far har klart å bevise at det er tilfelle.

Djoudat legger til at saken flee ganger har blitt prøvd helt opp til Høyesterett, som har avvist saken fra faren. Angående spørsmålet om samvær med faren, sier Djoudat at moren på sikt er villig til dialog.

– Mor er innstilt på å ha en dialog med far, men akkurat nå er datteren gjenstand for en psykiatrisk vurdering i etterkant av kidnappingen. Når den vurderingen er ferdig, er hun innstilt på å ta opp dialogen, sier Saloume Djoudat.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]