Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse

Aksjene til flyselskapet Norwegian fortsetter å skyte i været, men hovedindeksen på Oslo Børs gikk likevel ned med 0,29 prosent til 836,17 poeng mandag.

annonse

Norwegian-aksjen var mandagens desidert mest omsatte og endte opp med hele 9,25 prosent mandag. Med dette har flyselskapets aksjer steget med over 64 prosent bare den siste uka og er nå på sitt høyeste siden 2016.

annonse

En viktig del av årsaken er interessen fra IAG, eierselskapet til British Airways. Torsdag ble det kjent at de hadde kjøpt seg opp til 5,6 prosents eierandel i Norwegian, og i en melding samme dag het det at de vurderte å by på resten av Norwegian. Nå spekuleres det i hvor stort dette budet blir.

– Årsaken til at kursen fortsetter å stige, er trolig at flere meglerhus har levert analyser der det spekuleres i hva et eventuelt bud fra IAG kan ligge på, sier kommunikasjonssjef Geir Harald Aase i Oslo Børs til NRK.

annonse
annonse

Norsk Hydro endte også opp (+1,5 prosent), men ellers var det en tung dag for de store selskapene. Statoil endte ned 0,4 prosent, Marine Harvest endte ned 1,1 prosent og DNB endte ned 1,3 prosent.

Børsdagen var også tung på de toneangivende børsene ellers i Europa. CAC 40 i Paris krøp nedover med 0,1 prosent, DAX 30 i Frankfurt endte ned med 0,4 prosent, mens FTSE 100 i London gikk ned med 0,8 prosent.

Oljeprisen sank i løpet av mandagen, og ved 16.30-tiden gikk ett fat nordsjøolje for en snittpris på 71,91 dollar. Et fat amerikansk lettolje gikk på samme tidspunkt for 66,57 dollar fatet.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.