Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

Aksjene til flyselskapet Norwegian fortsetter å skyte i været, men hovedindeksen på Oslo Børs gikk likevel ned med 0,29 prosent til 836,17 poeng mandag.

Norwegian-aksjen var mandagens desidert mest omsatte og endte opp med hele 9,25 prosent mandag. Med dette har flyselskapets aksjer steget med over 64 prosent bare den siste uka og er nå på sitt høyeste siden 2016.

En viktig del av årsaken er interessen fra IAG, eierselskapet til British Airways. Torsdag ble det kjent at de hadde kjøpt seg opp til 5,6 prosents eierandel i Norwegian, og i en melding samme dag het det at de vurderte å by på resten av Norwegian. Nå spekuleres det i hvor stort dette budet blir.

– Årsaken til at kursen fortsetter å stige, er trolig at flere meglerhus har levert analyser der det spekuleres i hva et eventuelt bud fra IAG kan ligge på, sier kommunikasjonssjef Geir Harald Aase i Oslo Børs til NRK.

Norsk Hydro endte også opp (+1,5 prosent), men ellers var det en tung dag for de store selskapene. Statoil endte ned 0,4 prosent, Marine Harvest endte ned 1,1 prosent og DNB endte ned 1,3 prosent.

Børsdagen var også tung på de toneangivende børsene ellers i Europa. CAC 40 i Paris krøp nedover med 0,1 prosent, DAX 30 i Frankfurt endte ned med 0,4 prosent, mens FTSE 100 i London gikk ned med 0,8 prosent.

Oljeprisen sank i løpet av mandagen, og ved 16.30-tiden gikk ett fat nordsjøolje for en snittpris på 71,91 dollar. Et fat amerikansk lettolje gikk på samme tidspunkt for 66,57 dollar fatet.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
" data-link="https://twitter.com/intent/tweet?text=Norwegian+fortsetter+%C3%A5+fly+h%C3%B8yt+%E2%80%93+men+b%C3%B8rsen+endte+ned&url=https%3A%2F%2Fresett.no%2F2018%2F04%2F16%2Fnorwegian-fortsetter-a-fly-hoyt-men-borsen-endte-ned%2F&via=">">Tweet
0 Shares
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]