Fra et av markedene i Peshawar hvor et yrende folkeliv og salg av varer foregår. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
annonse

Det er organisasjonen Human Rights Commission of Pakistan (HCRP) som står bak rapporten, som har tatt for seg menneskerettighetssituasjonen i landet i 2017.

annonse

– Ytringsfrihet og organisasjonsrett er under angrep, spesielt for dem som er religiøse, sier I.A. Rehman, talsperson for organisasjonen.

annonse

Ifølge rapporten forsvinner fortsatt en rekke personer i Pakistan fordi de kritiserer landets militære eller taler for et bedre forhold til nabolandet India. Blasfemilover misbrukes også fortsatt, spesielt mot dissidenter som i enkelte tilfeller har blitt overfalt og drept etter å ha blitt anklaget for blasfemi.

I rapporten kritiseres også den pakistanske regjeringen for å ikke ta til motmæle mot religiøse fanatikere av frykt for motreaksjoner.

annonse
annonse

Den drøyt 300 sider lange rapporten viser også at antallet angrep mot landets minoriteter er økende. Til tross for at antall terrorhandlinger har minket i 2017, er terrorangrep mot religiøse minoriteter økende.

Mandag ble to kristne drept i et angrep i byen Quetta, og i påsken ble fire medlemmer av trossamfunnet Bethel Memorial Methodist Church i samme by drept. IS har påtatt seg skylden for begge angrepene.

NTB-AP

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.