Fra et av markedene i Peshawar hvor et yrende folkeliv og salg av varer foregår. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
Del saken
  •  
  •  
  •  

Det er organisasjonen Human Rights Commission of Pakistan (HCRP) som står bak rapporten, som har tatt for seg menneskerettighetssituasjonen i landet i 2017.

– Ytringsfrihet og organisasjonsrett er under angrep, spesielt for dem som er religiøse, sier I.A. Rehman, talsperson for organisasjonen.

Ifølge rapporten forsvinner fortsatt en rekke personer i Pakistan fordi de kritiserer landets militære eller taler for et bedre forhold til nabolandet India. Blasfemilover misbrukes også fortsatt, spesielt mot dissidenter som i enkelte tilfeller har blitt overfalt og drept etter å ha blitt anklaget for blasfemi.

I rapporten kritiseres også den pakistanske regjeringen for å ikke ta til motmæle mot religiøse fanatikere av frykt for motreaksjoner.

Den drøyt 300 sider lange rapporten viser også at antallet angrep mot landets minoriteter er økende. Til tross for at antall terrorhandlinger har minket i 2017, er terrorangrep mot religiøse minoriteter økende.

Mandag ble to kristne drept i et angrep i byen Quetta, og i påsken ble fire medlemmer av trossamfunnet Bethel Memorial Methodist Church i samme by drept. IS har påtatt seg skylden for begge angrepene.

NTB-AP

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]