Kjell Inge Røkke. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kjell Inge Røkkes Aker har inngått en avtale med John Fredriksens Geveran Trading og Joh Johannson Eiendom om å etablere et eiendomsutviklingsselskap.

Det nye selskapet får navnet FP Bolig, går det fram av en børsmelding fra Aker ASA mandag ettermiddag.

– Dette er et nytt strategisk steg for Akers eiendomsutvikling. Vi styrker våre eiendomsinitiativer ved å inngå felles eierskap med to fremtredende investeringsselskaper, sier Øyvind Eriksen, konsernsjef i Aker.

Over en tiårsperiode er det ventet at FP Bolig vil utvikle rundt 80.000 kvadratmeter boligeiendommer, tilsvarende om lag 1.000 leiligheter, på tre eiendomsområder. To av prosjektene vil bli eid og utviklet av et 50–50 joint venture mellom OBOS og FP Bolig, mens det tredje prosjektet vil bli fullt eid av FP Bolig.

Joh Johannson Eiendom AS og Aker ASAs heleide datterselskap Aker Capital AS vil eie 37,55 prosent hver av det nye selskapet. Geveran Trading Co. Ltd, som kontrolleres indirekte av fond som er etablert av skipsreder John Fredriksen, får 24,9 prosent.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]