Kjell Inge Røkke. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

Kjell Inge Røkkes Aker har inngått en avtale med John Fredriksens Geveran Trading og Joh Johannson Eiendom om å etablere et eiendomsutviklingsselskap.

annonse

Annonse

Det nye selskapet får navnet FP Bolig, går det fram av en børsmelding fra Aker ASA mandag ettermiddag.

– Dette er et nytt strategisk steg for Akers eiendomsutvikling. Vi styrker våre eiendomsinitiativer ved å inngå felles eierskap med to fremtredende investeringsselskaper, sier Øyvind Eriksen, konsernsjef i Aker.

annonse

Annonse

Over en tiårsperiode er det ventet at FP Bolig vil utvikle rundt 80.000 kvadratmeter boligeiendommer, tilsvarende om lag 1.000 leiligheter, på tre eiendomsområder. To av prosjektene vil bli eid og utviklet av et 50–50 joint venture mellom OBOS og FP Bolig, mens det tredje prosjektet vil bli fullt eid av FP Bolig.

annonse

Annonse

Joh Johannson Eiendom AS og Aker ASAs heleide datterselskap Aker Capital AS vil eie 37,55 prosent hver av det nye selskapet. Geveran Trading Co. Ltd, som kontrolleres indirekte av fond som er etablert av skipsreder John Fredriksen, får 24,9 prosent.

(©NTB)


Del saken
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
annonse

Les også: