Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

21-åringen som er siktet for å ha ranet en gullsmed i Stavanger fredag, fikk med seg smykker verdt rundt 1,5 millioner kroner.

Det opplyser påtaleansvarlig politijurist Dagny Reilstad overfor Stavanger Aftenblad.

Avisa skriver at mannen, som er utenlandsk statsborger, under et politiavhør fredag kveld tilsto å ha ranet en gullsmed i gågåta Østervåg.

Den siktede skal ha fått betjeningen til å låse opp forretningens skap, for så å stripse fast beina og armene til en kvinnelig ansatt.

– Han beskriver handlingen som noe som aldri burde skjedd. Han erkjenner straffskyld og han har også et sterkt ønske om å beklage overfor betjeningen, sier Odd Rune Torstrup, 21-åringens forsvarer, til Aftenbladet.

Torstrups klient blir framstilt for varetektsfengslet i løpet av mandag.

Påtalemyndigheten ber om at mannen fengsles i fire uker. Aktoratet mener det er unndragelsesfare i saken der den siktede ble pågrepet av vitner på stedet. En av disse, Tom Erik Eltervåg, har forklart at han tok opp jakten på den siktede i etterkant av ranet.

– Jeg fikk inn en krokfot, men tok ham ikke igjen før i trappene mellom Mediegården og St. Petri. Her veltet vi inn i buskene, sa Eltervåg til Aftenbladet.

Eltervåg oppga videre at mannen kjempet imot, hvorpå flere vitner hjalp til med å få kontroll på mannen. Den opplysningen bekreftet politiet fredag.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]