A handout photo released by the Turkish Foreign Ministry shows NATO Secretary General Jens Stoltenberg (L) meeting with Turkish Foreign minister Mevlut Cavusoglu in Ankara on April 16, 2018. Turkey on April 16, 2018 hit back at French President Emmanuel Macron over his comments that the weekend's air strikes against the Syrian regime had driven a wedge between Ankara and its increasingly close ally Moscow. / AFP PHOTO / Turkish Foreign Ministry press service / - / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / TURKISH FOREIGN MINISTRY PRESS SERVICE"
annonse
annonse

Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu går rett i strupen på Frankrikes president Emmanuel Macron.

– Mange av våre europeiske venner foretrekker dessverre populisme, sa Cavusoglu syrlig da han møtte pressen i Ankara sammen med NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg mandag ettermiddag.

Uttalelsen var ikke rettet mot NATO-sjefen, men mot Frankrikes president Emmanuel Macron. Han gjorde i helgen et intervju med fransk TV der han fortalte at han hadde planlagt å reise til Tyrkia for å møte Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, Russlands president Vladimir Putin og Irans president Hassan Rouhani, men at angrepet i den syriske byen Douma hadde satt en stopper for planene.

annonse

Ifølge Cavusoglu er det riktig at Macron ønsket å delta på et toppmøte med Iran, Russland og Tyrkia. Men dette toppmøtet fant sted 4. april, det vil si flere dager før det antatte angrepet med kjemiske våpen i Douma.

Cavusoglu forteller videre at Putin var åpen for å la Macron bli med, men at Rouhani sa nei. Den iranske presidenten ønsket i stedet å holde et nytt møte med Macron på et senere tidspunkt.

Den tyrkiske utenriksministeren stempler Macrons utspill om saken som uverdig for en president.

– Jeg må fortelle sannheten. Det burde ikke være nødvendig for oss å forklare alt dette, men når presidenten ikke forteller sannheten, må vi gjøre det.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon