Tre personer er fraktet med luftambulanse til sykehus etter en ulykke på E39 på Mones ved Mandal søndag ettermiddag. De tre har kritiske skader. Foto: Svein Frydnes / Lindesnes Avis / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En mann er siktet etter ulykken på E39 i Mandal søndag hvor en kvinne i 70-årene døde.

– Det er mistanke om at føreren av bilen som kom vestfra, kom over i motgående kjøreretning, og dermed forårsaket ulykken. Det er derfor besluttet å ta beslag i førerkortet, sier politiadvokat Ole Martin Paulsen i Agder politidistrikt NTB.

Bilføreren er ifølge Fædrelandsvennen rundt 20 år gammel og fra Mandal-distriktet. Han slapp fra ulykken med lettere til moderate skader. Han er siktet etter straffelovens paragraf 281 og veitrafikklovens paragraf 3.

Straffelovens paragraf 281 omhandler uaktsom forvoldelse av en annens død, mens veitrafikkloven gjelder uaktsom kjøring.

Ifølge politiadvokat Paulsen er mannen informert om siktelsen, men han har foreløpig ikke vært i stand til å la seg avhøre.

– Vi vet foreløpig ikke når han kan bli avhørt, men vi ser det an utover dagen eller morgendagen. Det er sykehuset som avgjør når han kan avhøres, sier Paulsen.

Politiet fikk melding om ulykken på E39 vest for Mandal sentrum klokken 13.30 søndag. Brannvesenet måtte frigjøre to fastklemte, og alle de tre personene som var i de to bilene, ble hentet med luftambulanse og sendt til sykehusene i Kristiansand og Stavanger.

En kvinne i 70-årene døde i helikopteret på vei til sykehuset. Kvinnen var bosatt i Kristiansand.

En mann i slutten 60-årene fikk alvorlige, men ikke livstruende skader.

(©NTB)

[email protected]

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]