Heiko Junge / Scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Utesteder som skjenker barn og berusede mennesker, bør miste skjenkeløyvet raskere, mener SV, KrF og Sp.

Partiene mener regelverket har blitt for liberalt og la torsdag fram et forslag for Stortinget om å stramme inn på utestedenes prikksystem, skriver NRK.

– Vi har fått innspill fra mange av storbyene våre om at dette er en utfordring. Spesielt det å kunne gripe inn når en ser at mindreårige blir skjenket eller får kjøpe alkohol, sier leder Olaug Bollestad (KrF) i helse- og omsorgskomiteen.

Om utestedene skjenker mindreårige, blir de i dag straffet med åtte prikker. Etter tolv prikker kan de miste skjenkeløyvet.

(©NTB)

[email protected]

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]