Antatte IS-medlemmer i et fengsel i Kabul. Foto: AP Photo/Bram Janssen

Irak har henrettet tretten personer, hvorav elleve var dømt for terror, ifølge landets justisdepartement. 

Fangene som ble henrettet, skal blant annet ha stått bak bilbomber, drap på sikkerhetsstyrker og bortføringer, opplyser myndighetene i en uttalelse. Meldingen sier ikke noe om når og hvor angrepene skal ha funnet sted.

Henrettelsene er de første så langt i år. I fjor ble det henrettet elleve personer i landet, ifølge Amnesty International.

Irak har flere ganger fått kritikk fra diplomater og menneskerettighetsaktivister for å bruke terrorlovgivningen til å utstede dødsdommer nesten daglig. Over 20.000 personer er blitt arrestert i Irak løpet av den flere år lange offensiven for å ta tilbake landområder fra ekstremistgruppen IS. Flere av dem er blitt dømt til døden.

NTB-AFP
(©NTB)

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]