Illustrasjonsfoto: Berit Roald / Scanpix
Del saken
  • 427
  •  
  •  

«For stor innvandring vil utfordre bærekraften til velferdssamfunnet. Derfor må vi føre en restriktiv innvandringspolitikk, samtidig som vi åpner opp for at mennesker som lett kan integrere seg i det norske samfunnet får mulighet til det,» skriver Torbjørn Røe Isaksen i et blogginnlegg på Nettavisen.

Det er veldig bra at Høyres næringsminister nå virkelig tar tak i dette politikkfeltet og viser at partiet kan markere seg. Det eneste jeg fortsatt savner er en mer konkret drøfting av hva som ligger i den «restriktive innvandringspolitikken» som er påkrevet.

Den ubehagelige virkeligheten er at vi trenger en politikk som ikke bare er mye mer restriktiv enn i dag, men som er så restriktiv at den gir oss pusterom til å håndtere den ikke-bærekraftige innvandringsraten vi har hatt de siste tiårene. Vi må takle integreringsgjelden nå.

Realiteten er at innvandringsraten av migranter og flyktninger i et kortsiktig perspektiv derfor bør være omtrent null for å kunne kalles ansvarlig. I alle fall helt til vi kan påberope oss å ha snudd noen av de negative utviklingstrekkene som nå rammer samfunnet.

For å kunne implementere noe som ligner på en null-rate er vi nesten avhengig av å skrinlegge hele asylordningen i dagens form, stanse mottak av kvoteflyktninger samt stoppe nesten alle former for familieinnvandring.

De siste tiårene har vist at vi simpelthen ikke makter å administrere et “system” der det er smutthull og anledning til skjønn. Det er alt for sterke krefter som hele tiden motarbeider de restriktive elementene i systemet, og det er alt for stor byrde som legges på saksbehandlerne som skal holde igjen.

Det vi trenger er et mye enklere system. Et system der man ikke har nevneverdige juridiske rettigheter bare fordi man har klart å sette sine ben på norsk jord. Et system uten smutthull eller muligheter og unntak. Et system der politisk asyl er noe som kun innvilges til fremtredende politiske dissidenter som kjemper for verdier vi ønsker å være bekjent av. Et system der asylsøknader kun kan innvilges hvis de er rettet til en norsk utenriksstasjon eller ambassade.

Ja, det betyr at mange mennesker vil bli avvist. Ja, det er lett å tenke at en person fra eller til ikke gjør så mye. Men vi kan ikke fortsette som i dag. Det vil ødelegge landet vårt. Det vil undergrave fundamentalt viktige sider ved samfunnet. Det vil overlate monumentalt store og uløselige problemer til våre barn og barnebarn.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  • 427
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]