Foto: AFP PHOTO / Frederick FLORIN
annonse

EU-parlamentet har gitt sin endelige godkjenning til EUs klimaplan for årene fram mot 2030.

Vedtakene ble gjort med solid flertall under EU-parlamentets samling i Strasbourg.

Dermed gjenstår bare den siste godkjenningen fra EUs ministerråd før de nye lovene kan tre i kraft.

annonse

Klimaplanen dekker de sektorene som ligger utenfor EUs system for kvotehandel mellom bedrifter. Den omfatter transport, landbruk, bygg, avfall og noe industri. I tillegg er det utarbeidet et eget regelverk for klimautslipp fra arealbruk og skog.

En reform av kvotesystemet ble endelig vedtatt tidligere i år.

Norge er for tida i forhandlinger med EU om å bli med i den nye planen, som vil gjelde fra 2021 til 2030.

(©NTB)

[email protected]

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]