En 43 år gammel mann er siktet for å ha drept en 70 år gammel kvinne på Landås i Bergen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

Den 70 år gamle kvinnen som ble funnet drept i en leilighet på Landås i Bergen i februar ble slått flere ganger med øks, opplyser politiet. 

– Jeg vil ikke gå i detaljer, men hun er slått mer enn én gang. Hun er slått i kroppen, sier politiadvokat Ørjan Ogne til Bergens Tidende.

Lørdag 10. februar i år rykket politiet ut til en blokk på Landås i Bergen, etter at en 43 år gammel mann ringte inn og meldte at moren lå død i leiligheten. Kort tid etter fortalte mannen politiet at han hadde tatt livet av moren med en øks.

En øks ble ifølge avisen funnet i et søppelrom like ved blokken der mor og sønn hadde bodd sammen i to år.

I månedene etter drapet har politiet forsøkt å finne ut når kvinnen døde. 43-åringen sier hun døde tirsdagen før han tok kontakt med politiet.

– Det har støtte i mye av den øvrige etterforskningen, også i opplysningene om når moren sist ble sett, når hun sist ringte og når hun brukte bankkort. Etter tirsdagen er det ikke spor etter henne, sier Ogne.

Fordi kvinnen ble funnet ute, på en balkong, har det vist seg svært vanskelig for rettsmedisinerne å slå dette fast.

To rettspsykiatere vurderer nå 43-åringens tilstand i tiden rundt drapet, ettersom hvorvidt han har vært tilregnelig eller ikke har betydning for straffereaksjonen han kan få.

– Hva rettspsykiaterne kommer fram til, blir det virkelige vendepunktet. Saken ellers fremstår ganske så oppklart, sier Ogne.

Ifølge Bergens Tidende tar de sikte på å sende sin innstilling til statsadvokaten før sommeren.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]