Lillehammer søker om å få arrangere alpin-VM i 2025. Formannskapet i kommunen vedtok tirsdag å bidra med 350.000 kroner til søknaden. På bildet suser Stian Saugestad ned utforløypa i Kvitfjell. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Formannskapet i Lillehammer bidrar med 350.000 kroner til Hafjell/Kvitfjells søknad om å arrangere alpin-VM i 2025.

annonse

Kun Senterpartiets Hilde Hoven stemte mot at formannskapet skulle være med på et spleiselag for å fremme regionens søknad om alpin-VM, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

– Dette er det nest største vintersportsarrangementet det er mulig å ha. For å profilere regionen og ta den posisjonen vi ønsker å ha, må vi være interessert i og nysgjerrig på både breddearrangement og de spisseste internasjonale topparrangementene, sier ordfører Espen Granberg Johnsen (Ap).

Hafjell/Kvitfjell og Narvik har begge søkt om å bli Norges kandidat til å arrangere alpin-VM, og nå er det opp til Norges Skiforbund å vurdere de to kandidatene.

– Alt ligger til rette for at vi har gode sjanser til å nå fram, mente ordfører Espen Granberg Johnsen.

Hilde Hoven, som stemte mot, mener problemet med slike søknader er usikre kalkyler, optimistiske for inntekter og beskjedne for utgifter.

– Når ting settes ut i livet, ser vi noe helt annet. Hvor tas for eksempel tallet 280 millioner i TV-inntekter fra, spurte Hoven.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.