annonse
annonse

Tidligere SV-politiker og nåværende NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen leter etter nye medarbeidere i NRK som kan styrke demokratiet. Oppskriften er å ansette personer med flerkulturell bakgrunn.

I en ny stillingsannonse som ligger ute på karrierestart.no legger ikke kanalen skjul på hvilken etnisitet du må ha hvis du skal bli kvalifisert til jobben.

“NRK skal styrke demokratiet, og vi skal samle og engasjere alle som bor i Norge. Som Norges offentlig finansierte allmennkringkaster og mediehus, har vi et omfattende allmennkringkasteroppdrag. Gjennom TV, radio og andre medieplattformer skal vi bidra til et nysgjerrig og inkluderende samfunn. Våre grunnleggende verdier er åpen, modig, troverdig. Vi har kontorer og medarbeidere i hele landet, og ønsker flere kollegaer med digital eller flerkulturell kompetanse”, står det i stillingsannonsen. 

annonse

Videre i jobbannonsen skriver NRK at søkerne må ha flerkulturell kompetanse i form av språk og nettverk fra store innvandrergrupper fra land utenom Vest-Europa, samt perspektiv med bakgrunn i egen innvandring eller tilhørighet i en minoritetsgruppe. NRK hevder dette er kompetanse som er nødvendig for at de kan tilby et godt tilbud til hele befolkningen.

Annonsen har fått grønt lys av kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen som ved flere anledninger har blitt sterkt kritisert for å fremme muslimske verdier fremfor norske.

annonse

Kun få måneder etter han inntok rollen som NRK-sjef i 2013 fikk han hard medfart da han nektet egne journalister å bruke kors på TV. Fire år senere ble NRK nedringt av sinte tv-seere da Eriksen valgte å godkjenne programmet “Faten tar valget” der statskanalen for første gang i historien ansatte en kvinne med hijab til å lede programmet.

Nå ønsker altså NRK å bli enda mer multikulturell i et forsøk på å hente inn flerkulturelle journalister (som ikke er fra Vest-Europa) i kampen for å styrke demokratiet.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon