Administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
Del saken
  •  
  •  
  •  

Salg av nyboliger falt 17 prosent i første kvartal i år sammenlignet med samme periode i fjor, viser nye tall fra Boligprodusentenes Forening.

I samme periode var igangsettingen av boliger 26 prosent lavere enn i første kvartal i fjor, viser tallene som ble lagt fram tirsdag.

– Den største salgsnedgangen ser vi for småhus med en nedgang på 39 prosent sammenlignet med 1. kvartal 2017. Salget av leiligheter og eneboliger lå henholdsvis 13 prosent og 2 prosent under fjoråret, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening.

Igangsettingen hittil i år fordelt på boligtype viser en nedgang på 40 prosent for småhus, 25 prosent for eneboliger og 20 prosent for leiligheter.

En årsak til nedgangen er at påske var i mars i 2018, mens den var i april i 2017.

I alt er det solgt 26.536 nye boliger de siste 12 månedene, 26 prosent under nivået året før. Totalt er det igangsatt 28.969 nye boliger i samme periode, en nedgang på 12 prosent fra året før.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
" data-link="https://twitter.com/intent/tweet?text=Nyboligsalget+kraftig+ned&url=https%3A%2F%2Fresett.no%2F2018%2F04%2F17%2Fnyboligsalget-kraftig-ned%2F&via=">">Tweet
0 Shares
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]