annonse
annonse

I dag er det premiere på Hanne Nabintu Herlands nye TV-serie “Søstre: Om sex, samliv og selvtillit”.

Herland åpner det første programmet med det som for mange vil være en provokasjon:

– Vi ønsker å være andre typer damer enn disse “real housewives”, disse som sloss og sier så mye stygt om hverandre. Vi ønsker å være kvinner som snakker pent om hverandre, vi ønsker å være damer som ikke misunner hverandre, men som heller fremsnakker andre og at vi respekterer at vi er forskjellige.

annonse

Herland sikter nok til at en del kvinner sladrer, baksnakker og er illojale mot sine medsøstre, og at det rammer kvinnen selv. Kvinners egne fiendtlige holdninger mot hverandre kan være en mye større hemsko for suksess enn det såkalte patriarkatet som det påstås at vi lever i. Noen av oss finner derfor oftere tonen med menn, men det er godt å se Herlands knippe av kvinner som tenker tilsvarende.

Kvinnegruppen som Herland har med seg i programmet er sammensatt. Blant dem er flere forretningskvinner og foredragsholdere, de har erfaring med psykiatri, helse, sport, sex og samliv og estetikk. Fremfor alt får man inntrykk av at dette programmet søker å finne tilbake til den kvinnelige sensualiteten, noe av det som har gått litt tapt de siste tiårene. Intensjonen er neppe at man vil helt tilbake til 50-tallet og alt hva det innebærer, men at man tar innover seg at det er noen forandringer som har vært av det verre.

Episoden er lærerik, med mange interessante fakta, fra blant andre klinisk spesialist i psykiatrisk sykepleie og sexolog Beate Alstad, bortsett fra det hun sa om at det finnes flere kjønn. Det finnes kun to. Men ellers er det det en del lærdom å plukke opp fra damene utover i sendingen, som mange kanskje ikke vet fra før.

annonse

Herland peker på at ektepar i fattige land har sex hver dag, og dyrker det seksuelle i sitt parforhold, mens norske kvinner er for slitne til å gjøre dette, og at flere menn dermed avstår fra parforhold eller finner seg partnere i utlandet. Det må være noe alvorlig galt med en kultur når menn og kvinner i økende grad avstår fra å leve sammen, og heller søker fremmedkulturelle partnere.

Norske kvinner arbeider både ute og hjemme, man skal realisere seg selv karrieremessig, ta utdannelse, være en god hustru og en god mor som håndterer det meste i husholdningen. Men du kan ikke ha alt. Man må ofre noe. Vil man gjøre karriere, er det vanskelig å være en veldig tilstedeværende mor.

Heldigvis for kvinner så er menn enkle sjeler. Som Herland sier, får de mat og sex så har de det bra. Jo flere kvinner som forstår dette, desto bedre. Kanskje kan man løse det med enklere grep enn man tror. Det er ingenting galt i å gjøre noe for å tilfredsstille sin mann, det må ikke få spre seg en oppfattelse at kvinner ikke må ofre noe for å tilfredsstille sin mann. Menn gjør det for kvinner hele tiden, om ikke det handler om sex, så er det noe annet. Menn går ofte langt for å gjøre kvinner lykkelige.

Anne Kristin Hognestad poengterer at mange kvinner sier at de ikke vil ha sex med sine menn, fordi de ikke er fornøyde med kroppen sine. Kvinner er mer nevrotiske og usikre på eget utseende enn menn generelt, og når stadig flere kvinner (og menn) i Vesten er overvektige, så bør ikke det overraske noen.

Jeg pleier ikke å være den som syns det er spennende å sitte å høre på kvinner snakke om samliv og intimitet, så derfor er jeg imponert over det Herland her har fått til. Dette er en interessant serie, og absolutt noe som norske kvinner burde se, for vi kan ikke la mennene våre bli så ulykkelige at de slutter å ville være med oss.

Med seg i serien har Herland:

Anne Kristin Hognestad, spesialist i estetisk medisin, phd, eier av Elysium Medical

Line Eklund, eier av Biotek Academy Scandinavia, internasjonal foreleser i kosmetisk pigmentering

annonse

Beate Alstad, klinisk spesialist i psykiatrisk sykepleie, familieterapeut, sexolog og foredragsholder

Mona Hartmann, mentaltrener for toppidrettsutøvere, foredragsholder, eier av Goal Mapping Norge

Gro Elisabet Sille, internasjonal sanger, fiolinist, skuespiller og helsecoach.

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon