Illustrasjonsbilde. Foto: Aram Kirakosyan, PAN Photo via AP
annonse

Demonstrantene skal ha ødelagt statlig eiendom, punktert offentlige biler og blokkert flere hovedveier i hovedstaten Jerevan. Politiet svarte med tåregass, og flere skal ha blitt skadd, ifølge øyenvitner.

Sargsyan måtte gå som president fordi han hadde sittet så lenge som loven tillater. Nasjonalforsamlingen i landet utpekte ham tirsdag som ny statsminister med stort flertall. Samtidig innføres et nytt politisk system der presidenten har mindre autoritet og statsministeren har en dominerende rolle.

Demonstrantene ledes av opposisjonspolitikeren Nikol Pashinyan.

annonse

NTB-AP-DPA

(©NTB)

[email protected]

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]