Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
annonse

Et sikkerhetshull oppdaget over lunsjbordet kunne gitt en gjeng med masterstudenter full kontroll over professorenes brukerkontoer på NTNUs internsystem.

– Vi har funnet et sikkerhetshull som lar deg overta en hvilken som helst bruker, for eksempel en professors. Det holder at de trykker på en helt vilkårlig lenke. Tilgangen er den samme som om vi hadde hatt brukernavn og passord, sier NTNU-studenten Eirik Fosse (24) til VG.

Sammen med medstudenter oppdaget han hullet som ga dem muligheten til å endre karakterer, slette og endre oppgaver og innleveringer og få tilgang til sensitive dokumenter.

annonse

Gjengen med studenter falt imidlertid ikke for fristelsen og varslet NTNUs elæringssystem som siden har tettet sikkerhetshullet.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]