Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Hovedindeksen på Oslo Børs gikk tirsdag beskjedent opp 0,19 prosent til 837,79 poeng. Det var imidlertid en tung dag for de større selskapene.

Norwegian-aksjen var mandagens desidert mest omsatte og endte opp med hele 9,25 prosent. Med dette steg flyselskapets aksjer med over 64 prosent bare den siste uka og var mandag på sitt høyeste siden 2016.

Tirsdag er Norwegian imidlertid blant de selskapene med mest omsetning som opplever nedgang. Norwegians aksjer sank med 0,69 prosent. Samtidig falt Statoil med 0,48 prosent og Norsk Hydro med 1,03 prosent. DNB-aksjen sto på sin side helt stille.

Blant de øvrige selskapene på hovedindeksen var det Nordic Semiconductor som opplevde sterkest vekst, med en byks på hele 18,94 prosent. Petrolia gikk opp 16 prosent og Fred. Olsen Energy vokste med 8,40 prosent.

Børsdagen var også god for de toneangivende børsene ellers i Europa og USA. CAC 40 i Paris gikk opp med 0,76 prosent, DAX 30 i Frankfurt vokste med 1,57 prosent og FTSE 100 i London gikk opp med 0,39 prosent. Dow Jones-børsen på Wall Street gikk opp med 0,87 prosent.

Oljeprisen sank i løpet av tirsdagen, og ved 18.00-tiden gikk ett fat nordsjøolje for en snittpris på 71,38 dollar. Et fat amerikansk lettolje gikk på samme tidspunkt for 66,09 dollar fatet.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]